Episka slots

19 mars, 2014 at 10:14

The Mighty Quest for Epic Loot- ett beta som går halva vägen

Det finns en märklig fascination för spel som både blandar tecknade karaktärer och gör narr av sig själva utan att för den delen vara en överdriven parodi på just spelet själv. Bara för att i nästa drag vara helt nydanande. Ett av dessa spel som nu ligger som beta är Ubisofts The Mighty Quest of Epic Loot. Bara namnet är visserligen en parodi på allt vad D&D heter och det är nog meningen. Just nu är spelet enormt buggigt, man ska helt enkelt ha tur om man klarar första bossen utan att det blåser upp en stor ”Oh No, Network Error” på skärmen. Samma sak gäller för andra bossen på nästa nivå. Dock lockar det att se hur långt man kan ta sin hjälte. Man får dock komma ihåg att det är en beta och att fler patchar är på väg.

Microtransaktioner

Spelet är dock riktigt ok om man bortser från buggarna. För det första så skall man inte ta spelet på allvar, för det gör inte heller spelets karaktärer. Det är en blandning av hederlig RPG, Hack n Slash och tecknad serie i vad som närmast skulle kunna liknas som en Dungeon Keeper korsad med Diablo och hög på Pixar animationer. Dessutom är spelet helt gratis att spela till skillnad från många andra spel i Ubisofts register. Kanske har även denna speljätte insett att spelare inte vill punga ut med 70 euro för ett spel de kanske bara spelar i x antal timmar och som sedan kanske inte ens har en ny exp på gång. Spela gratis är ju också en sanning med modifikation. Du kan via Steam store köpa ett antal karaktärer och ingame valuta för 15 dollar och uppåt. Eftersom det dock är i beta är det osäkert om och vad man egentligen får för dessa pengar.

Raida, raida, raida!

The Mighty Quest for Epic Loot så tar man sig an en av 3 karaktärer (den fjärde är upplåsbar för riktiga pengar). Alla tre är mer eller mindre parodier på klassiska rollspelsfigurer: magikern, bågskytten och riddaren. Dessa har också begåvats med medvetna defekter som gör spelet extra komiskt. Riddaren har till exempel en intelligens motsvarande hans skonummer medan trollkarlen har ett sjukligt förhållande till världsdominans.  Bågskytten har för hans del bara ett öga, för vem behöver två när man ändå bara behöver sikta med ett!

Gränssnittet har lånat friskt från i stort sett alla rollspel, Diablo och Elder Scrolls och gör ingen hemlighet av att spelet skulle vara unikt på något sätt. Både liv och mana finns med och man kan kämpa sig fram med hela 4 olika stridskombos som man når med tangenterna 1-4. Spelet går ut på en enda sak- röva med dig så mycket byte i form av guld som du kan. Guldregnet som öser över en när man öppnar skattkistorna är nästan likadant som om du hade spelat på slots på nätet. Oavsett om det är mot datorn eller mot medspelare live så kan du med guldet köpa dig bättre vapen och saker.

Det som dock gör The Mighty Quest for Epic Loot unikt är att du också bygger upp din egen borg med monster, fällor och annat godis som sedan andra spelare kan raida. Ju mer du levlar upp desto fler monster och fällor kan du bygga upp din borg med. Du kan också sätta in alla bossar som du besegrar i din egen borg.

Nydanande- njae

Det som vi väntar på är om det egentligen kan bli några minispel när man tröttnat på att i timmar slåss mot datorstyrda drakar, kacklande kycklingar och djävulska fällor. Det är också det som är spelets svaghet, att det blir rätt tråkigt i längden då storyn är lika tunn som ett lönekuvert. Visst, det är kul att slåss mot kycklingar och snorspottande träskvarelser, men inte i mer än en dag. Om de hade lagt in ett bonusspel som man kunnat nå efter att ha t.ex. samlat ett visst antal rustningsdelar så hade man kunnat locka spelarna att stanna ytterligare en stund. Eller att locka tillbaka gamla spelare med en bonus på ett visst antal tusen guldmynt, precis som onlinecasinon gör, då hade The Mighty Quest for Epic Loot kunnat stiga i graderna.


VN:F [1.9.8_1114]
Gillade du detta?
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)